Solarninovinky.cz

Čína hodlá omezit další kapacity u výrobců solárních panelů

Čínské ministerstvo průmyslu oznámilo, že zavede přísné kontroly na nově vznikající kapacity na výrobu solárních panelů. Ministerstvo uvedlo, že nové průmyslové kapacity, které by čistě zvyšovaly výrobu”, nebudou povoleny.

title=


Čínské ministerstvo průmyslu dále uvedlo, že všechny společnosti, které vyrábějí solární panely, budou muset investovat stanovené minimální obnosy do vývoje a výzkumu a budou tak vyrábět technicky pokročilejší panely. Firmy budou muset investovat minimálně 3 % tržeb (avšak nejméně 1,6 milionů USD ročn) do výzkumu a vývoje a zlepšení vybavení. 

Pro výrobce solárních panelů to nemusí nutně znamenat menší rozvoj výroby, ale může přinést vyšší náklady. Čína tak chce redukovat nadměrnou kapacitu pro výrobu solárních panelů ve světě, která způsobila pokles cen o 20 procent během posledního roku.

Datum: 3.11.2013 | Rubrika: Solarninovinky.cz

Zdroj: Solarninovinky.cz

O webu

Zajímáte-li se o solární ohřev vody, pak jste na našich webových stránkách na správné adrese. Zde nejdete základní informace, které potřebujete znát, abyste se v dané problematice dobře orientovali. Dozvíte se zde, co je solární ohřev vody, a na jakém principu pracuje. Dále získáte informace o tom, v čem spočívá jejich velká výhoda. Budete-li si solární zařízení pořídit, je možné získat od státu také finanční podporu a to z programu Zelená úsporám.  Naleznete zde i malý slovníček nejzákladnějších pojmů. To a mnohem více naleznete na našich webových stránkách věnovaných solárnímu ohřevu vody.

Stránky webu